Koppelen eigen gegevens aan Perined

Het is mogelijk om eigen (verkregen) gegevens te koppelen aan data uit de Perinatale registratie. Dit kan bij Perined gebeuren, via een TTP of bij het CBS.

Voor koppelen bij Perined is het belangrijk dat de vrouw expliciete toestemming heeft gegeven. Deze toestemming dient uitgevraagd te worden in een toestemmingsverklaring. In deze verklaring moet ook het doel van de koppeling en van het onderzoek beschreven worden. Onderstaand een voorbeeld van een toestemmingsverklaring:

Ik geef toestemming voor het koppelen van mijn gegevens die zijn verkregen met dit onderzoek aan de gegevens die over mij bekend zijn bij Perined. Perined is de organisatie in Nederland waar informatie van alle zwangerschappen en bevallingen door verloskundigen, huisartsen, gynaecologen en kinderartsen wordt geregistreerd. Wil je meer weten over Perined, klik dan hier. De koppeling van de resultaten van dit onderzoek aan Perined gegevens kan direct na het verkrijgen van de resultaten plaatsvinden of in de toekomst worden gedaan. Ook zonder toestemming kun je meedoen aan deze studie, maar dan zullen je gegevens niet aan de over jou bekende gegevens bij Perined worden gekoppeld.

Voor meer informatie over het koppelen bij het CBS: Koppelen bij het CBS kan zowel aan de beperkte dataset van Perined die bij het CBS aanwezig is, als aan een uitgebreide, voor jouw onderzoek samengestelde, dataset.