Bekijk de online versie.
oktober 2020

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief in nieuwe vorm van Perined! Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het nieuws en de activiteiten van Perined. Deze nieuwsbrief zal ongeveer 4 keer per jaar uitkomen. Indien je deze nieuwsbrief niet wilt ontvangen, kun je je hieronder afmelden.

Met trots presenteren wij u onze geheel vernieuwde website!

Met trots presenteren wij onze vernieuwde website. We hopen met deze nieuwe website zoveel mogelijk mensen te informeren over wat Perined doet. Heb je een vraag over welke je gegevens moet aanleveren, hoe je een gegevensaanvraag doet, hoe Perined met privacy omgaat of bijvoorbeeld over ouderinbreng bij de perinatale audit? Neem een kijkje op de website. Kun je het niet vinden? Neem dan contact met ons op!

In september heeft Perined een nieuwe tool gepubliceerd: mijnPerined - voor indicatoren en meer spiegelinformatie. In deze tool kunnen zorgverleners inloggen om hun eigen gegevens en die van het VSV in te zien en die te spiegelen. De landelijke indicatoren uit de set Integrale Geboortezorg 2020 worden getoond, met behulp van funnelplots kan men zich vergelijken met andere VSV's en je kunt spelen met je eigen cijfers.

Lees meer

NVK schort LNR-deelname deels op

Afgelopen maand heeft het NVK-Bestuur besloten tot gedeeltelijke opschorting van LNR-deelname door kinderartsen in de algemene ziekenhuizen. Al vele jaren is er onvrede bij deze zorgverleners over deelname aan de LNR: het is een te grote administratieve last én het levert voor hen te weinig op. Dit was dan ook een van de onderliggende argumenten om een nieuwe LNR-dataset te ontwikkelen. Deze is inmiddels gerealiseerd, maar blijkt niet afdoende.

lees meer

Perinatale audits

Door de beperkende maatregelen t.g.v. de Covid-19 pandemie zijn er tot 31-12-2020 geen perinatale audits. In plaats daarvan wordt er gefocust op het aanpakken van verbeterpunten. Ieder lokaal auditteam kan verbeterpunten oppakken en uitwerken volgens de ACTionmethodiek.

Lees meer

Gebruikershandleiding voor registreren beschikbaar

Voor zorgverleners is er nu een handleiding met aanvullende informatie hoe de data-elementen van dataset perinatologie 2.3 in te vullen. De handleiding is een levend document waar constant aan gewerkt wordt en die periodiek wordt aangepast. Er is besloten om alvast het eerste deel (versie 1.0) te publiceren. Op onze website zal telkens de meest recente versie te vinden zijn.

Lees meer

Perined-medewerkers werken vanuit huis

In verband met de corona-maatregelen werken de medewerkers van Perined voornamelijk vanuit huis.

E-mail adressen

Powered by Aan Zee