Koninklijke Onderscheiding voor Ger de Winter

10-jun-2024

Ger de Winter is op vrijdag 7 juni 2024, bij zijn afscheid als directeur van Perined, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De onderscheiding werd hem in aanwezigheid van zijn familie, collega’s en het bestuur en de Raad van Toezicht van Perined uitgereikt door burgemeester Anja Schouten van de gemeente Alkmaar.

Loopbaan
De burgemeester vertelde in haar toespraak dat  "het jonge leven” de rode draad is in de carrière van Ger de Winter. Zijn grote drijfveer was het verbeteren van de zorg aan baby’s en moeders, vóór, tijdens en ná de bevalling. Daarin vond hij zijn inspiratie. In 2002 werd Ger de Winter directeur van Perined. Zijn missie was het opzetten en steeds verder verbeteren van de registratie van zwangerschapsgegevens, auditing en de communicatie rondom de zwangerschap en geboorte, samen met alle beroepsorganisaties in de geboortezorg.

Bekroning
De koninklijke onderscheiding die Ger de Winter in ontvangst mocht nemen is de bekroning van zijn loopbaan en onderstreept zijn grote waarde voor de Nederlandse èn Europese geboortezorg.
Ger gaat nu, samen met zijn partner Anca van der Kint, genieten van zijn pensionering.