Aanlevering 2022

Gegevens over 2022 dienen vóór 6 maart 2023 aangeleverd te zijn. 

Deze deadline is belangrijk zodat Perined de gegevens kan verwerken tot de landelijk verplichte indicatoren, het landelijke beeld van de geboortezorg 2022 en rapportages aan het Ministerie en de Kamer.

Actuele informatie per softwareleverancier

Via alle leveranciers kan aangeleverd worden!

Afgelopen jaar zijn verschillende stappen gezet om de (kwaliteit van de) aanlevering te verbeteren. De status hiervan verschilt per leverancier. Op deze pagina houden we je op de hoogte waar op moeten worden gelet. Staat je softwareleverancier hier niet bij, dan is er momenteel over de aanlevering niets bijzonders te melden. 

Op dit moment is het mogelijk om je gegevens aan te leveren. In de werkinstructie kan je zien welke gegevens uit het dossier/LVR1-v3 belangrijk zijn voor de Perined-aanlevering, en welke gegevens uit het dossier naar Perined gaan. Let er vooral op dat de geboortedatum van de vrouw wordt meegestuurd, zonder deze datum is het bericht mogelijk niet te verwerken.

Verbeteringen
Het verbeteren van de aanlevering is een opgave die op meerdere terreinen voltooid moet worden. In dit nieuwsbericht lees je wat Perined, KNOV en andere partijen doen om de aanlevering soepeler te laten verlopen.

Vrumun heeft dit jaar een aantal aanpassingen gedaan, zodat meer gegevens automatisch uit het dossier in de LVR1-v3 terecht komen. Desondanks blijkt dat het alsnog veel moeite kost om de LVR1-v3-pagina te doorlopen. Uit de data-journey zullen waarschijnlijk aanbevelingen volgen om ook de LVR1-v3-pagina gebruiksvriendelijker te maken.

Kosten per bericht
Vrumun brengt kosten in rekening per verstuurde bericht. Zij zien dit als enige manier om de gemaakte investeringen terug te verdienen. Deze kosten zijn uiterst onwenselijk, zeker omdat de LVR1-v3 op dit moment ook nog administratielast met zich mee brengt. En wij doen er alles aan om deze kosten bij jullie weg te houden, maar vooralsnog is dit niet gelukt (zie ook dit nieuwsbericht).

Voor zover wij weten kost het geen geld een bericht opnieuw in te sturen. 

Op dit moment is het mogelijk om je gegevens aan te leveren. In de handleiding/werkinstructies kan je zien welke gegevens uit het dossier belangrijk zijn voor de Perined-aanlevering, en welke gegevens uit het dossier naar Perined gaan.

Verbeteringen
Het verbeteren van de aanlevering is een opgave die op meerdere terreinen voltooid moet worden. In dit nieuwsbericht lees je wat Perined, KNOV en andere partijen doen om de aanlevering soepeler te laten verlopen.
Voor Orfeus specifiek is het knelpunt dat gegevens uit het dossier niet altijd precies hetzelfde naar Perined gaan, waardoor je in mijnPerined voor verrassingen kan komen te staan. Samen met Orfeus werken we eraan om dit inzichtelijk te maken/te verbeteren.

Kosten?
Vooralsnog is hier geen duidelijkheid over. Maar ondanks alle geboden tegemoetkomingen en perspectieven, zou het kunnen dat Orfeus kosten in rekening gaat brengen per verstuurde bericht. Hoewel wij dit uiterst onwenselijk vinden, en er alles aan doen/hebben gedaan om dit te voorkomen, is het goed te weten dat dit speelt.

Het is zover, iedereen kan aanleveren! Zie bericht van Onatal hoe je dit kan doen.

Invulinstructie
In de invulinstructie kan je zien welke gegevens uit het dossier belangrijk zijn voor de Perined-aanlevering en welke gegevens uit het dossier naar Perined gaan. 

Verbeteringen 
Het verbeteren van de aanlevering is een opgave die op meerdere terreinen voltooid moeten worden. In dit nieuwsbericht lees je wat Perined, KNOV en andere partijnen doen om de aanlevering soepeler te laten verlopen. 

Kosten? 
Onatal voelt zich genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen per verzonden bericht voor ten minste 2022. Dit vinden wij uiterst onwenselijk, maar alle geboden tegemoetkomingen en perspectieven vanuit Perined en KNOV blijken voor hen onvoldoende te zijn (zie bovenstaande nieuwsbericht wat verschillende partijen doen).

FAQ
Onatal en Perined onderhouden samen een document met veelgestelde vragen

 

Het is mogelijk om je gegevens aan te leveren. Liefst maandelijks, zodat wij de gegevens ook maandelijks kunnen verwerken en een kwaliteitsrapportage op mijnPerined kunnen uploaden die dan weer gecontroleerd kan worden. In de handleiding is te zien hoe de aanlevering naar Perined mogelijk is.
Zoals op pagina 7 van de handleiding te lezen valt, dienen enkele optionele/aanvullende gegevens die van belang zijn voor aanlevering handmatig in de ‘Kernset geboortezorg editor’ ingevuld te worden. Om welke gegevens het gaat en op welke plek deze ingevuld kunnen worden, kunt u hier zien.

 

Vragen

Online vragenuurtje: elke donderdag van 15.00 - 16.00 uur 
Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Of vul het contactformulier hieronder in. In de periode januari t/m februari ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Basis