Evaluatie van de perinatale audit

Tijdens een perinatale auditbijeenkomst wordt de zorg kritisch geanalyseerd. Voor een goede auditbijeenkomst is het van belang dat zorgverleners vrijuit kunnen spreken en dat er sprake is van een goede (open) sfeer. Voor auditwerkgroepen, voorzitters van auditbijeenkomsten, regiocoördinatoren en Perined is het van belang om te weten welke factoren bepalend waren voor het beloop van de auditbijeenkomst. Deze informatie helpt auditwerkgroepen, voorzitters van auditbijeenkomsten en Perined om te blijven ontwikkelen met betrekking tot de perinatale audit, zodat de auditbijeenkomsten blijven opleveren waarvoor zij bedoeld zijn.

Het invullen van de evaluatie vormt tevens de afronding van een gezamenlijke bijeenkomst waarin zorgverleners zich (mogelijk) kwetsbaar opgesteld hebben, waarvoor de deelnemers uiteindelijk samen verantwoordelijk zijn. De evaluatie is online en duurt +/- 5 minuten.

Het invullen van deze evaluatie is verplicht. Per 1-1-2020 is het invullen van de evaluatie per deelnemer ook verplicht voor het verkrijgen van accreditatiepunten. Perined controleert bij het accrediteren steekproefsgewijs de ingevulde evaluaties en deelnemerslijsten gecontroleerd. De koppeling van het ingevulde BIG-nummer kan niet worden ingezien door de leden van de auditwerkgroep, waardoor de ingevulde evaluaties anoniem blijven voor het eigen VSV.

Hulpmiddelen